středa 14. května 2008

Tisková zpráva ze dne 14.5.2008

Tak teď jen dvě takové mimosevillské věci:
  • Nejprve gratulace týmu TTA k obhájení účasti mezi nejlepšími týmy Ligy Hvězda a hlavně skvělým výkonům v zápasech kdy o něco jde. Škoda jen, že ten brambor asi nevydrží do mého návratu, zlato by bylo lepší... jinak ale, GRATULUJU!
  • No a za druhé, protož už mě chytá letní cestování, je opět spuštěn krkolomně domlouvací blog pro složité domlouvání o letních radovánkách. Tak kam letos pojedem?
No a jinak v Seville polojasno až oblačno, místy srážky, v odpoledních hodinách se mohou vyskytovat bouřky, 25°C přes den, ztratil jsem zámek na kolo a můj historický zavírací nožík, snažím se dělat práce do školy a zítra jedeme na další salidu. A ještě chci poděkovat druhému kanálu slovenské televize, děkuji.

středa 7. května 2008

Andalucía

Opravdu nevím jak jinak nazvat výlet autem po 8 naprosto rozdílných místech tohoto kusu světa. Za pět dní jsme toho stihli tolik, že mi to ani mí španělští spolužáci nevěří. V sestavě sestra Tereza, Verča a Pedro Šustáček ze Všeminy jsme během puente - prodlouženého víkendu - navštívili postupně Cordobu, Granadu, pláž Nerja, Malagu, Gibraltar, Tarífu, Rondu a Zaharru a kromě části Španělska tak viděli taky kus Velké Británie a Afriky. No, nádherné to bylo.