středa 18. června 2008

Španělština/Andaluzština

Aby to nevypadalo, že si tu jenom užíváme, tak se pochlubím svým prvním studijním výsledkem. Ze Španělštiny jsem byl nejlepší asi ze 120 lidí :) Pravda, byla to ta nejnižší úroveň, kde jsme se učili prakticky to, co jsem se naučil už v Praze při několika cestách autobusem do menzy na Hostivaři a takoví spolužáci z Asie k románským jazykům taky zrovna velký vztah nemají. Nicméně drtivou většinu mých kolegů tvořili Italové, Francouzi či Portugalci, z nichž mnozí se nedostali dokonce ani k možnosti ústní opravy. Hlavně, že v hospodě jim to kecá, ale gramatika nic nic... tak to mě trochu potěšilo, ale opravdu se jednalo o daleko nejlehčí zkoušku tady. Společně ještě s regionálkou Evropy, kde jsme byli s Inkou pro změnu mezi nejlepšími pěti asi z padesáti :) Ty zbylé 4 zkoušky v následujících dnech, však budou zdaleka o něčem jiném.

No a pak taky vlastně chci ještě zmínit, že hodiny španělštiny byly jedinými okamžiky v průběhu pobytu tady, kdy jsem slyšel španělštinu. Tady v Andalusii se totiž mluví trošku jinak. Asi jako kdyby se cizinec u nás jel učit česky k babičkám někam na Hanou.

Místní mluví takzvaným dandalú:

4 komentáře:

venus řekl(a)...

No sláva, Lavi žije, ozval se :D Dandalú je šílené!!! Jak tomu můžeš rozumnět? :) jinak do blogového klubu se teď přidala i Valina: http://www.verudobe.blogspot.com/ brzo se zase ozvi, fotky jsou parádní :) takové super užívání!

Lu řekl(a)...

Ty jo, to bylo nejdriv syckovani, a pak je pan za hvezdu :-)

Lavi řekl(a)...

Jojo Peťo, žiju :) momentálně hodně školou. Díky za odkaz, mrknu jak to Vali válí v dáli. No a halogenko, to sýčkování se vztahuje teprve k následujícím zkouškám. Ale dobře, zatím hvězda jsem :)

Lu řekl(a)...

Ne hvezda, sikulka :-)