pátek 11. dubna 2008

La cucaracha

Tak se společně naučíme nové slovíčko. La cucaracha - šváb. Budeme ho teď potřebovat. Jednoho jsem našel včera v dřezu, tak jsem ho tam utopil ve vařící vodě, vyhodil do koše a koš jsem vynesl ven do popelnice. Škoda ale, že šváb není panda (tak ohrožený a miloučký) a po cestě zpět do bytu jsem si dole u schránek všiml dalších těchto zvířátek, spinkajících na krovkách se zataženýma nožičkama. Takže snad už se tu o ně někdo stará. Ještě jsem je nevyfotil a doufám, že ani nebude příležitost, protože jsou fakt velcí a je to fakt hnus. Zatím jsem se nejvíc štítil slimáků o velikosti rohlíku na stropě ve sklepě ve Všemině, kam jsem chodil jako do domu hrůzy, obávaje se, že se slimák rozhodne spadnout zrovna ve chvíli co vybírám brambory. Ale zlatí slimáci. Od včerejška tak ucpávám všechny odpady špuntama, občas je protáhnu teplou vodou se savem, do pokojíku si zavírám dveře, na záchodě už netrávím hodinu a na strop se bojím podívat. A teď ještě jeden dotaz mimo téma na sestru, kdy že to máte vlastně přijet? :)

9 komentářů:

Jancll řekl(a)...

A co znamena "cuca"? V anglictine je svab "cockroach" :-D

Mejla řekl(a)...

Kde je Pospetz, aby zarecitoval Bukowskeho? :-)

Schenk řekl(a)...

Tak vidim, ze aspon neco Ti tam zustalo stejne jak v Praze na koleji :)

Lu řekl(a)...

Neni La cucaracha i nejaka pisnicka? To jako uz i svabi maji vlastni pisen? Fuj. Hnus

venus řekl(a)...

Budu blinkat... jak tam můžeš spát? Já bych se bála, že mi to vleze do uchaaaaaaaa

Lavi řekl(a)...

Janíku cuca ve slovníku není, ale to ještě nic neznamená, zeptám se Španělů :) Mejlo, Pospetze jsem taky čekal s jeho básničkou, no asi můj blog nečte :( Schenku, ale zase tu nemám Chocka, takže je to trošku jiné ;) ...tyjo, takových spolužáků jsem nacpal do jednoho příspěvku.

A teď nespolužáci. Halogenko, La cucaracha je nějaká lidovka, asi mexická, kterou všichni dobře známe :) No a Peťo neboj, do ucha to vlézt nemůže, protože je to větší než ucho samotné :-P

hawk

maruška řekl(a)...

chudák brouček:-(

Lu řekl(a)...

Jednou vam povykladam hruzostrasnou usni historku z Tasova...

Anonymní řekl(a)...

ze zkusenosti, na svaby je nejlepsi specialni postřik ve spreji, po tom jsou k.o. docela rychle, i stari mazaci :-)